Menu Sluiten
Sold out!

10 Delphinium dubbel bloemig

37,50

Delphinium (ridderspoor): ranke trossen blauwe bloemen
De blauwe bloemtrossen van de Delphinium zijn betoverd mooi. Combineer ze met andere blauwe bloemen of maak een bont tuinboeket! Delphinium behoort tot de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). De bloem zou zijn vernoemd naar Delphi, waar het orakel van Apollo huisde. Of verwijst de naam naar het Griekse woord ‘delphis’, dat dolfijn betekent? Met veel fantasie kun je in de bloemknoppen wel dolfijnen zien. De plant kan, afhankelijk van de soort, tot bijna twee meter hoog worden. In de zomer verschijnen er ranke trossen bloemen. Elke bloem heeft een naar achteren gericht spoor. Dat verklaart de Nederlandse naam: Ridderspoor.
Zomers blauwe riddersporen Riddersporen zijn geliefd om hun blauwtinten (van zacht babyblauw tot diep donkerblauw) die de bloem een op-en-top zomerse uitstraling geven. Daarnaast zijn er ook prachtige roze en witte riddersporen.
Verzorgingstips Delphinium Riddersporen zijn prachtig in zomerse boeketten met een romantische uitstraling – alsof het boeket zojuist uit een Engelse cottagetuin geplukt is. Voor Delphiniums gelden de gebruikelijke verzorgingstips voor zomerbloemen. Verwijder de onderste bladeren, zodat er geen blad in het water hangt. Snijd met een schoon, scherp mes een stukje van de stelen af en zet de bloemen in een schone vaas met schoon water en snijbloemenvoedsel.

Sold out!

SKU: TBB-14120 Categorieën: ,
Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!