Menu Sluiten
Sold out!

10 Physalis Lampioen takken lengte 70 cm

22,50

PHYSALIS Lampionlicht in je vaas Fiere lampionnetjes in oranje-gouden tinten die kleur en licht geven aan de herfst: Physalis, leuk je te ontmoeten. Een pracht van een blijmaker die ook bekend staat onder haar alias lampionplant.
KLEUREN EN VORMEN Over de kleur en vorm van de Physalis kunnen we kort zijn: de oranje lampionvorm maakt deze takken zo bijzonder. De lampionnetjes die ongeveer 5 centimeter groot zijn, lijken gemaakt van kwetsbaar papier die heel voorzichtig in de juiste vorm zijn gebracht. In de lampion van de Physalis peruviana vind je bovendien een oranje besje met een zoetzure smaak. Je kunt er bepaalde soorten jam van maken of een dessert mee opfleuren. Let wel op: niet alle soorten zijn geschikt voor consumptie, overleg altijd even met je bloemist.
SYMBOLIEK VAN DE PHYSALIS Het Griekse woord Physalis (ϕυσαλλίς) betekent blaas, oftewel omhulsel. De lampion beschermt en omhult het besje en staat symbool voor veiligheid, voor troost en bescherming. Extra toepasselijk in de gure maanden waarin je Physalis aantreft bij de bloemist. HERKOMST VAN DE PHYSALIS Het plantengeslacht is familie van de nachtschade (Solanaceae). Zo helder als de symboliek is, zoveel verwarring bestaat er over de herkomst van de lampionplant. Japan, China of toch Zuidoost-Europa? Steek je vinger op als je het weet, of als je gewoon dolblij bent om de lampionnetjes in een vaas bij je in de buurt te hebben.
VERZORGING Om lekker lang van je Physalis te genieten: Geef de Physalis-takken een schone vaas met schoon water. Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid. Snij of knip de stelen 3-5 cm schuin af met een scherp en schoon mesje. Haal eventuele blaadjes van de takken Zet de takken niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal. Kun je echt geen afscheid nemen van de oranje pracht? Droog de takken dan voor eindeloos mooi uitzicht.

Sold out!

SKU: TBB-16494 Categorieën: ,
Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!