Menu Sluiten
Sold out!

5 Gloriosa rood

34,50

Gloriosa vaasje vol vlammende vuurballen
Of je nu de flamboyante versie in rozerood met saffraangeel treft of de oranje met lichtgele randjes, de Gloriosa is altijd sensationeel.
Net een verstilde vlinder Je weet niet wat je ziet: de Gloriosa combineert een frêle, frisgroen steeltje met sierlijke groengele stampers die aan de onderkant (!) dansen. Daarboven groeien zes golvende vlammende bloemblaadjes die zich tijdens de bloei aan je openstellen als een verstilde vlinder. Kortom, design by nature toen nature een héél goede dag had. Er zijn twee soorten: korte met een schoon steeltje en wat langere met blaadjes en vertakkingen. Prachtig in boeketten, maar zeker zo mooi in kleine vaasjes en theeglaasjes, verspreid door je huis.
Symboliek De Gloriosa is een botanisch buitenbeentje: een knolletje dat zich ontpopt tot een spectaculaire klimmer. Ze trekt zich op met kleine krulletjes aan de punten van de bladeren, die het net als handjes op een ladder steeds hogerop zoeken. Daarom staan de bloemen van de Gloriosa voor ambitie en succes: ze zijn het ideale geschenk voor iemand met een nieuwe baan of die op een andere manier een nieuw begin ervaart.
Herkomst In het wild slingert de Gloriosa, nichtje van de leliefamilie, zich in India en zuidelijk Afrika omhoog. De officiële naam is Gloriosa rothschildiana, genoemd naar zoöloog Lionel Rothschild. De bloem wordt ook wel prachtlelie genoemd, met ‘superba’ als tweede naam. En daar is geen woord teveel van gezegd.
Verzorging van de Gloriosa – Om de bloemen te beschermen, worden ze verkocht in een luchtdichte zak. Knip die voorzichtig langs de zijkant open om de bloemen eruit te pakken. – Snij schuin 1 cm van de stelen af en zet de bloemen in koud water met snijbloemenvoedsel, in een schone glazen vaas. – Zet Gloriosa bloemen bij voorkeur niet op een warme plaats, de bloeitijd wordt hierdoor sterk verkort. – Als je de bloemen een dagje wilt bewaren om ze bijvoorbeeld cadeau te geven, laat je ze het beste in de verpakking en leg je ze op een donkere, koele plek: de koelkast.
Deze bloemen kunt U bij Thuisbloemist bestellen en laten bezorgen.
Bloemen zijn een natuurproduct en kunnen door beschikbaarheid en rijpheidsstadium iets afwijken van de foto.

Sold out!

SKU: TBB-13990 Categorieën: ,
Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!