Menu Sluiten
Sold out!

5 Hydrangea (Hortensia) bloemen lang

29,50

Vier een zomerfeestje met de Hortensia
Op zoek naar een natuurlijke sfeermaker in huis? Met haar robuuste bloem, die een doorsnee kan hebben van wel 25 centimeter, is de hortensia een uitstekende keuze. De grote blaadjesbollen kom je trouwens ook weleens tegen onder hun chique naam: Hydrangea. Met zo’n naam krijg je een instant zomergevoel met vijf sterren.
Kleuren en vormen Hortensia’s zijn dol op kleur. Je hebt ze in alle tinten rood, roze en paars, wit, groen en blauw of met gecombineerde kleuren. Naast frisse tinten, zijn er ook doorgekleurde bloemen. Deze Hortensia’s hebben een groen/rood/bruine tint en kun je goed drogen. Qua vorm kun je kiezen uit bolvormige hortensia’s, hortensia’s met kleine bloemetjes in het midden en grote bloemblaadjes aan de rand (randbloeiers) en met een pluimachtige vorm.
Symboliek De Hortensia is gul met symboliek. De bloem staat symbool voor dankbaarheid, gratie, schoonheid en overvloed, vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bolle vorm.
Herkomst De Hortensia die jij in de bloemenwinkel aantreft, komt oorspronkelijk uit Azië en Zuid-Amerika. Leuk weetje: de naam Hydrangea komt van ‘hydro’ (water) en ‘angeion’ (kruik). De vorm van de Hortensia doet namelijk denken aan een oude waterkruik.

Sold out!

SKU: TBB-16614 Categorieën: ,
Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!