Menu Sluiten
Sold out!

Strelizia bloemen met een bloemdiameter van 20 cm

5,99

Deze prachtige Strelitzia bloemen kunt U bestellen vanaf 3 Strelizia bloemen. De omvang van de bloem is een diameter van 20 cm.

Sold out!

SKU: TBB-16346 Categorieën: ,

Exotische bloem met koninklijke roots
De Strelitzia wordt ook wel de ‘paradijsvogelbloem’ genoemd. Dat is niet zo gek, want in de warme oorden waar zij groeit gebruiken de vogels het schutblad als zitplaats waardoor de bloem zich opent. Deze bloem doet het goed in opvallende boeketten maar schittert ook graag met z’n drieën of vieren bij jou thuis in een vaas. 
Kleuren en vorm De eenvoudige steel met daarop een kam bestaande uit sierlijke openstaande oranje schutbladeren met 2 a 3 blauwe koningsbladeren zorgt ervoor dat je deze beauty niet snel over het hoofd ziet. 
Symboliek De bloem kent verschillende symbolieken. De Strelitzia wordt gezien als de bloem van vrijheid en staat ook voor onsterfelijkheid. 
Herkomst De Strelitzia vindt haar oorsprong in Zuid-Afrika en is in de achttiende eeuw naar veel landen verscheept. Zo komt ze ook aan haar naam; de grote liefde voor bloemen en planten van de vrouw van Engelse koning George III, met de naam Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, leidde tot vernoeming van deze bijzondere bloem.  

Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!