Menu Sluiten
Sold out!

Helleborus Niger

16,00

Helleborus Niger Kerstroos
Een onaantrekkelijke en inspiratieloze wintertuin? Dat is nergens voor nodig! Geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en zo mooi bloeit als de kerstroos. Deze beauty met wintergroen blad en stralende bloemen is een echte aanwinst voor de tuin. November is een goede maand om deze tuinplant een plekje in de border te geven. 
De echte, witte kerstroos zoals de Helleborus niger voluit heet, komt uit de Oost-Alpen, Apennijnen, Karpaten. Deze plant wordt vaak in bloei getrokken, zodat hij rond de kerst op zijn mooist kan worden aangeboden. In de tuin doet hij het ook erg mooi. Het is een wintergroene vaste plant die 20 tot 40 centimeter hoog wordt en dikke bladeren bezit. De grote bloemen vouwen zich mooi open, zuiver wit van kleur. In de tuin kan de bloei al in januari starten. De witte kleur verandert vrij snel in een roze of groenachtige tint.
De kerst is eigenlijk al voorbij, maar dan in januari als we wel wat kleur kunnen gebruiken, verschijnen sommige kerstrozen in de tuin. Het geslacht kerstroos bestaat uit sterke en langzaam groeiende vaste planten. Er zijn zowel wintergroene als niet-wintergroene soorten. De bloei van alle soorten vindt vroeg in het jaar plaats. De bloemen zijn vaak knikkend. Omdat de bladeren lang aanblijven en wat verkleuren, is ook de sierwaarde lang. De groeihoogte varieert van amper 25 tot wel 75 centimeter. A lle Helleborus-soorten zijn giftig.
Algemeen onderhoud De meeste kerstrozen groeien bij voorkeur in humusrijke grond die wat kalk bevat. De grond moet ook voedzaam zijn en voldoende vocht kunnen vasthouden. Het zijn loofbosplanten en dat betekent dus dat ze tijdens de vroege bloei en de eerste maanden daarna graag zonnig staan en in de zomer zeer dankbaar zijn voor voldoende bescherming tegen de zon.
De planten worden graag met rust gelaten, ze kunnen tientallen jaren op dezelfde plek blijven staan. Strooi in het najaar wat bladhumus (niet van eikenblad) bij deze bosplant. Dit stimuleert een goede groei en rijke bloei. Als je vooral van de witte kleur van de Helleborus niger geniet, kunt je hem het best een lichtbeschaduwde standplaats geven, want daar blijven de bloemen langer wit.
De potmaat van deze Helleborus is 17 cm, de hoogte is 35 cm.

Sold out!

SKU: TBB-13998 Categorieën: ,
Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!