Menu Sluiten
Sold out!

Nolina Beaucarnea in een rotan mand

29,90

Nolina Beaucarnea in rotan mand
Beaucarnea: Een plant in een ‘fles’  
Kijk eens naar de grappige vorm van de voet bij deze Beaucarnea: net een fles. Klopt, de plant gebruikt de voet om water op te slaan. Slim of niet? De Beaucarnea heet ook wel ‘olifantsvoet’. Zeer decoratief door z’n woeste pluim.  
  De Beaucarnea vereist een lichte, luchtige, zonnige standplaats, maar zet haar niet in direct zonlicht. Ze heeft maar weinig water nodig, want de plant slaat water op in de verdikking van de stam, waardoor hij zelfs een periode zonder water kan. Geef van april tot september eens in de 4 weken wat plantenvoedsel met het (bij voorkeur kalkarm) gietwater mee. De Beaucarnea, ook wel ‘flessenboom’ genoemd, is afkomstig uit tropische en subtropische gebieden in Azië en Afrika en behoort tot de Agavenfamilie. Deze stijlvolle, makkelijk te verzorgen plant, is 3,5 jaar oud voordat de kleinste variant verkocht wordt. Oudere planten kunnen wel tot 15 jaar oud zijn voordat ze de kwekerij verlaten! De ideale temperatuur voor deze plant is ± 20 ºC (kamertemperatuur). ’s Winters kan zij wat koeler overwinteren bij een minimum temperatuur van 10
De beste tips om uw plant te verzorgen:
Veel licht, niet in de felle zon. Ideale temperatuur 20 ºC. Vochtig houden, potgrond mag niet uitdrogen. 1x per maand bemesten. ‘s Winters plant iets droger houden. Lange houdbaarheid.
Deze Beaucarnea’s zitten in een rotan mand van 20 cm, de hoogte van de planten is 60-65 cm.

Sold out!

SKU: TBB-14029 Categorieën: ,
Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!