Menu Sluiten
Sold out!

Phoenix roebelenii in de teeltpot

27,50

De Phoenix Phoenix Roebelenii vindt zijn oorsprong in de regenwouden van Zuid-Oost Azië en wordt in Nederland ookwel de ‘Dwerg-dadelpalm’ genoemd.  In deze regenwouden komt de Roebelenii veelvoudig voor en wordt hier maximaal 3 meter hoog. Deze palm is in Noord-Europa een echte kamerpalm, maar mag beschut buitenstaan in het voorjaar en de zomer. Door zijn slanke lange stam en tropische bladerkroon wordt de Phoenix Roebelenii vaak gebruikt bij aanplantingen bij openbare gelegenheden.  Deze palmen kunnen goed tegen droge lucht en zijn daarom perfecte kamerpalmen. Let erop dat om zijn zaden/dadels te beschermen de Phoenix Roebelenii zeer scherpe punten onderaan elke bladsteel heeft.
Seizoensproduct? De Phoenix Roebelenii is het hele jaar rond leverbaar.
Verzorging De Phoenix Roebelenii is een echte kamerplant en dient in huis op een lichte, luchtige plek gezet te worden.  In het voorjaar en zomers kan de palm buitengezet worden zolang hij maar op een beschutte plek staat en absoluut niet in de volle zon.  Tijdens een droog voorjaar en/of warme, droge zomer elke dag water geven. Zorg ervoor dat de palm altijd in goed waterdoorlatende grond staat en dat overtollig water direct uit de pot kan. Wanneer de palm altijd binnen staat twee tot drie keer per week watergeven. Eens per jaar de palm bijmesten met onze geconcentreerde plantvoeding. Net als bij elke palm dient het oudste, bruine blad zo dicht mogelijk bij de stam afgeknipt te worden. Bruine punten kunnen worden afgeknipt. Dit heeft geen verder effect op de palm.
In de winter De Phoenix Roebelenii is winterhard tot minimaal -2°C. Daarom is het belangrijk om deze palm altijd in een grote kuip te zetten zodat hij ’s winters beschut weggezet kan worden. Let erop dat de Phoenix ook ’s winters voldoende licht en water nodig heeft. Wanneer de palm in een pot blijft staan dient deze ook geheel ingepakt te worden met een pot-beschermhoes.  Zorg ervoor dat de overwinteringsruimte goed geventileerd wordt zodat de palm geen schimmel oploopt.

Sold out!

SKU: TBB-15880 Categorieën: ,
Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!