Menu Sluiten
Sold out!

Schlumbergera mix in een ronde keramieke schaal

29,50

Schlumbergera in verschillende kleuren in een keramieke schaal Bowl stone
De Schlumbergera is oorspronkelijk afkomstig uit Brazilië, waar ze in de bomen groeit. Deze plant wil in de herfst het liefst in een koele, lichte kamer (bij minimaal 12ºC) staan en haal haar pas binnen als de knoppen verschijnen. Weinig water geven, tevens tijdens te bloei. ’s Winters mag deze in de zon en ’s zomers wat meer beschermen. Dit opzicht verschilt de Kerstroos van de Lidcactus (Schlumbergera truncatum), die ook wel Kerstcactus wordt genoemd omdat hij rond de kerstdagen bloeit. Terwijl er vroeger slechts één kleurvariëteit te koop was, bieden de talrijke hybriden thans een breed kleurenpalet. De soort maakt deel uit van een groep epifytische cactussen. Dit zijn cactussen die in de natuur op bomen groeien zonder daaraan voedsel te onttrekken. Ze hebben dan ook weinig nodig om te overleven. Integendeel, willen we zeker zijn van een goede knopvorming en een rijkelijke bloei, dan moeten ze op een koele plaats op een droogtedieet worden gezet. Drie maanden lang krijgen ze nauwelijks enkele waterdruppels toegediend. Ze krijgen pas geleidelijk aan meer water wanneer de eerste knoppen verschijnen. Tegelijk verhuizen ze naar een warmere plek. Na de bloei worden ze opnieuw op rust gezet.
De beste tips om uw plant te verzorgen:
Veel licht, niet in de felle zon. Vochtig houden, potgrond mag niet uitdrogen. 1x per maand bemesten. Verwijder uitgebloeide bloemen. Bloeit meerdere keren per jaar. Meerjarige plant.
Deze gemengde Schlumbergera’s zijn aangeboden in een keramieke schaal Bowl stone van 20 cm, de hoogte van de plant is 30 cm.

Sold out!

SKU: TBB-15859 Categorieën: ,
Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!