Menu Sluiten
Sold out!

Skimmia japonica Rubella

19,90

SKIMMIA Vrolijke overvloed aan rode, fonkelende bessen Groene blaadjes, glanzende bessen; aan deze Skimmia heb je een allrounder die kleur geeft in de herfst en winter, groen is in de lente en geurende bloemen biedt in de nazomer.
Bij je voordeur, in je achtertuin, naast je pompoenen en kalebassen, deze Skimmia (voluit Skimmia japonica ‘Pabella’) brengt meteen warmte en kleur, waar je hem ook neerzet. De bessen verkleuren in de herfst van groen naar felrood. Je kunt er lang van genieten, want in tegenstelling tot andere besdragende planten zijn vogels en kleine tuindieren geen grote liefhebbers van de besjes. De plant wordt maximaal 100-125 centimeter hoog en kan zowel in de volle grond als in potten, bakken en kuipen. Zet je hem in een pot, zorg dan voor voldoende afwatering: te veel vocht is een van de weinige dingen waar Skimmia niet tegen kan.  
SKIMMA ALS HOLLANDS GLORIE  Skimmia behoort tot de wijnruitfamilie (Rutaceae) waar ook citrusboompjes deel van uitmaken. Die verwantschap is terug te vinden in de blaadjes: als je die kneust, komt er een citrusgeur vrij. In het wild groeit Skimmia in de bossen van China en andere delen van Azië, zoals de Himalaya. Deze mooie bessendrager is echter ontstaan in een Nederlandse kas. Wil je de plant in je tuin laten gedijen, dan moet je bij een paar dames Skimmia een heer plaatsen, die voor bestuiving kan zorgen. De mannetjesplant is het beste te herkennen aan zijn vorm: de bloei is iets forser en de bloemetjes hebben stampers. 
SKIMMIA TRIVIA  De eerste Skimmia kwam in 1838 naar Europa en belandde in de kassen van Kew Gardens. De Latijnse naam is in 1784 afgeleid van ‘miyama shikimi’, de Japanse term voor Skimmia.  
VERZORGINGSTIPS Skimma staat het liefst in de schaduw, dan ontwikkelen de bessen zich het best.   De plant heeft een voorkeur voor een lichtzure bodem, zoals rododendrongrond. Worden de blaadjes geel, dan is de grond niet zuur genoeg. Skimmia houdt niet van natte voeten en is daarom graag de buurman van bomen, die veel vocht uit de bodem opnemen. Snij liever geen takken van de plant, dat komt de volgende bloei niet ten goede. Skimmia is redelijk winterhard, je hoeft hem alleen bij strenge vorst te beschermen.
Deze Skimmia Japonica is aangeboden in de teeltpot van 17 cm, de hoogte van de plant is ca. 45 cm.

Sold out!

SKU: TBB-16161 Categorieën: ,
Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!