Menu Sluiten
Sold out!

Yucca vertakt in de teeltpot

37,50

Yucca vertakt in de teeltpot
Yucca elephantipes, Palmlelie
Herkomst:
De Yucca komt uit de familie van de agave-achtigen, de Agavaceae, waartoe ook woonplanten zoals Dracaena, Beaucarnea en Cordyline b ehoren. Van nature komt de voor in warme en droge gebieden in Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De planten hebben vaak dikke, leerachtige bladeren met een scherpe punt en witte bloemen. Deze bladeren groeien zo uit de aarde of aan een of meerdere stammetjes.
Productie van de Yucca De stammen voor de Yucca worden geïmporteerd uit Zuid-Amerika. De planten groeien daar op koffieplantages waar zij de koffieplanten van schaduw voorzien. Yucca’s groeien ongeveer 30 centimeter per jaar en worden na een aantal jaren gesnoeid. Het ‘snoeihout’ wordt in Europa vervolgens opgepot en na vorming van de bladrozetten kan de Yucca als woonplant worden verkocht. 
Standplaats:
Bij voorkeur een lichte plaats, hoeft niet direct in de zon. Kan ook op een halfschaduwplaats staan. De plant kan worden gebruikt als balkon en terrasplant. Hij verdraagt geen temperatuur lager dan 8 graden Celsius en is geschikt als plant in koele ruimten zoals bv. een slaapkamer.
Voeding:
In de groeiperiode ( april tot augustus) wekelijks bijmesten.
Watergift:
Matig water geven, in de groeiperiode ( april tot augustus) wat meer water dan in de winter. Grond mag iets uitdrogen. Plant mag na watergift niet met de voeten in het water blijven staan.
Opmerking:
Wanneer de plant enige tijd binnen staat is het aan te raden de bladeren af en toe met een vochtige doek af te nemen. Van nature bloeit de Yucca eenmaal per jaar na het droge seizoen. De bloemen van de Yucca worden verwerkt als delicatesse in salades. 
Yucca vertakt in de teeltpot is aangeboden in de teeltpot van 21 cm, de hoogte van de plant is 60 cm.

Sold out!

SKU: TBB-15870 Categorieën: ,
Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!